بتن ریزی در در هوای گرم می تواند باعث بروز مشکلات متعددی شود. اگر دمای محیط برای بتن ریزی متناسب نباشد، با کاهش مقاومت و آسیب پذیری بتن مواجه خواهید شد. در چنین شرایطی باید تدابیر خاصی اندیشیده شود تا خسارت های وارده به بتن که باعث کاهش کیفیت بتن سخت شده می شود، را به کمترین میزان خود برساند. یکی از از مرسوم ترین شیوه ها برای کنترل دمای محیط در شرایط گرم، استفاده از یخ در فرآیند بتن ریزی می باشد. با استفاده از کراشر برای کنترل دمای بتن قالب های یخ را به اندازه های دلخواه خرد کرده و قطعه یخ های خرد شده را وارد دستگاه بچینگ پلانت می کنند.
واکنش هیدراسیون سیمان با آب فرایندی گرما زا می باشد. به همین دلیل در زمان اختلاط مصالح برای ساخت بتن شاهد افزایش دمای بتن خواهیم بود. اگر این افزایش دما کنترل نشود، کیفیت بتن کاهش پیدا می کند. کنترل دما در پروژه های بزرگ به دلیل استفاده بیشتر از بتن و به دنبال آن تولید بیشتر گرما ساده نیست. به همین جهت برای کنترل دما در محدوده استاندارد از قالب های یخ استفاده می شود.
این قالب ها در ابعاد بزرگ و وزن بیشتر از 20 کیلو گرم موجود هستند. استفاده از این یخ ها با این ابعاد کاری غیر ممکن است از همین رو با استفاده از کراشر برای کنترل دمای بتن قالب های یخ را به قطعات کوچک تر تقسیم کرده و سپس مورد استفاده قرار می دهند. کراشر برای کنترل دمای بتن فرایند تقسیم بندی را به صورت اتوماتیک و با سرعت نسبتا بالا انجام میدهد. استفاده از کراشر برای کنترل دمای بتن در هر بچینگ پلانتی واجب و ضروری است تا دما ناشی از تولید حجم زیادی از بتن را تحت کنترل در آورد.
به نقل از سایت بتنو گرمایش جهانی و افزایش میزان کربن دی اکسید در هوا کره یکی از معضلات اصلی ساکنان زمین است. فرایند ساخت و تولید سیمان و بتن یکی از هزاران صنعتی است که میزان قابلتوجهی کربن دی اکسید وارد هواکره می کند. به طور مثال برای تولید هر تن سیمان حدود 5 الی 8 درصد مواد فرایند، صرف تولید کربن دی اکسید می شود.
امروزه با پیشرفت علم راه کارهایی برای کاهش اثرات زیست محیطی کربن دی اکسید ارائه شده که یکی از آن ها استفاده از مواد جایگزینی سیمانی است. متاکائولن برای بتن یکی از افزودنی های بتن است که با آب واکنش شیمیایی می دهد اما تاثیر مخرب آن بر زیست محیط کمتر است. علاوه بر آن، استفاده از متاکائولن برای بتن باعث بهتر شدن کیفیت و دوام محصول نهایی می شود.
متاکائولن یک سیلیکات آلومینیوم است که به رنگ سفید در دسترس افراد قرار دارد. ساختار این ماده بدون شکل و به حالت بلوری یا همان آمورف است که با هیدروکسید کلسیم سریعاً و با شدت زیاد وارد واکنش می شود و به دنبال این واکنش ترکیبات چسبنده و سیمانی به وجود می آید.
مهمترین ماده برای ساخت متاکائولن برای بتن ، رس کائولن می باشد. کائولن، ماده معدنی است که ابعاد آن بسیار کوچک بوده و به رنگ سفید مشاهده می شود.
بتن حاوی الیاف پ پ دچار شکست ترد میشود علت این امر رفتار الاستیک و کشسان این الیاف تا لحظهی گسیختگی میباشد. در هنگام شکست ترد هیچ گونه عالئم هشدار دهندهای مشاهده نمیشود.و بتن بدون اینکه ترک بخورد در یک لحظه ترد شده و تخریب صورت میگیرد. این نوع شکست خطرناکترین نوع شکست در سازههای بتنی میباشد.
همین امر استفاده از الیاف پ پ را در بتن های مسلح محدود میکند. همچنین از این الیاف در افزایش فواصل درز بتنی نباید استفاده نمود. الیاف پ پ هوای محبوس در بتن را افزایش میدهند. به همین علت تراکم بتن سخت میشود. و کارایی آن کاهش پیدا میکند.همچنین در صورت مصرف بیش از حد مجاز الیاف پ پ، کارایی بتن به شدت کاهش پیدا میکند. علت این موضوع افزایش چسبندگی مخلوط میباشد.