قیمت بتن تازه
بتن به عنوان پر مصرف ترین مصالح مصرفی در صنعت ساختمان به خصوص در داخل کشور ، معمولا به صورت های مختلف قابل تهیه می باشد . در سازه های کوچک و بتن ریزی های اندک مانند ساخت پیاده رو های بتنی ، بتن به صورت دستی تهیه و ریخته می شود . در بعضی پروژه های صنعتی کلان کشور پروژه ها از بچینگ های بتن مخصوص یک پروژه برای تهیه و ریختن بتن استفاده می کنند . در سازه های غیر از موارد فوق که بالای 90 درصد پروژه های صنعت ساخت و ساز را شامل می شود بتن آماده از کارخانه های تولید بتن خریداری شده و ریخته می شود .
قیمت بتن تازه رده C25 معمولا توسط انجمن صنفی تولید کنندگان بتن آماده و قطعات بتنی ایران هر ساله اعلام می گردد .بتن C25 به معنی حصول مقاومت استوانه ای 25 مگاپاسکال (250 کیلوگرم بر سانتی متر مکعب ) در سن 28 روزه است . به سبب دارا بودن نسبت آب به سیمان بالا و همچنین مقاومت پایین معمولا ساخت این نوع بتن نیازمند رعایت اصول کنترل کیفی در ساخت بتن و استفاده از افزودنی های خاص در ساخت آن نمی باشد .
در این سلسله مقالات ارائه شده در مرکز ایران بتن قیمت بتن تازه از دیدگاه های مختلف بررسی می گردد .
خواص بتن
این مقاله به بررسی قیمت بتن تازه از نگاه ساخت بتن های خاص پرداخته می شود
با پیشرفت علم تکنولوژی بتن ، بتن های با ویژگی های خاص توسط سازندگان پروژه های بتنی مورد توجه قرار گرفتند . این بتن می تواند شامل بتن های خود تراکم ( SCC) ، بتن های پر مقاومت HPC ، بتن های سبک LWC و غیره باشد .
بتن های خود تراکم (SELF CONSOLIDATION CONCRETE) به بتن هایی گفته می شود که دارای کارایی و روانی بالایی بوده و بدون نیاز به عمل ویبراسیون به راحتی در قالب جای می گیرد و کیفیت اجرای بتن به میزان قابل توجهی بهبود پیدا می کند. بتن خود تراکم علاوه بر ویژگی های مثبت گفته شده، در صورت استفاده نکردن از طرح اختلاط مناسب به شدت مستعد جدا شدگی و آب انداختگی می باشد . برای رسیدن به این هدف ، در طرح اختلاط بتن خود تراکم نیاز است ضوابط ویژه تری برای سنگدانه ها ، مقدار سیمان و نسبت آب به سیمان در نظر گرفته شود . همچنین جهت رسیدن به خواص مطلوب بتن خود تراکم نیاز است که از افزودنی های بتن با کیفیت مناسب استفاده گردد .این افزودنی های بتنی شامل افزودنی ابر روان کننده بتن ، افزودنی های اصلاح کننده ویسکوزیته بتن ، افزودنی های پوزولانی و افزودنی های اصلاح کننده می باشد . همچنین ساخت بتن خود تراکم نیازمند دانش فنی و تجربه بالایی جهت بهینه سازی طرح اختلاط می باشد . با توجه به دلایل گفته شده عمدتا سفارش بتن خود تراکم با قیمت بتن بالاتری صورت می گیرد .
بتن های پر مقاومت HPC( HIGH PERFORMANCE CONCRETE) به بتن های با مقاومت های بالاتر 40 مگاپاسکال گفته می شود که با توجه به افزایش ارتفاع طبقات سازه ها ، افزایش الزامات دوام و نفوذ پذیری و افزایش الزامات لرزه ای در ساختمان های خاص ، در سالیان اخیر مورد توجه پیمانکاران و مشاوران کشور قرار گرفته است . ساخت بتن توانمند نیازمند دانش و مهارت بالایی است و معمولا در کارخانه بتن های با استاندارد بالا و با کنترل کیفیت دائمی در ساخت و ریختن بتن صورت می گیرد. در طرح اختلاط بتن های پر مقاومت عمدتا از سنگدانه های استفاده می شود که مقاومت های بالاتری نسبت به بتن های معمولی دارند . مقدار سیمان بیشتر و نسبت آب به سیمان پایین تر از الزامات ساخت این نوع بتن است . همین طور نیاز است جهت افزایش مقاومت بتن در عین حفظ کارایی مورد نیاز از افزودنی های ابر روان کننده بتن با قدرت روان کنندگی بالا و افزودنی های پوزولانی مانند میکروسیلیس استفاده گردد . با توجه به موارد گفته شده ، قیمت بتن های با مقاومت بالا بسته به میزان مقاومت و دوام خواسته شده بین 1.3 تا 2 برابر بتن های معمولی در نظر گرفته می شود .
مطالعه بیشتر: قیمت بتن با در نظر گرفتن طرح اختلاط